Sukukirjeet

[Tammikuu 2017] Sukukirje, Tammikuu 2017 Katso täältä.
[Marraskuu 2016] Sukukirje, Marraskuu 2016 Katso täältä.
[Huhtikuu 2016] Sukukirje, huhtikuu 2016 Katso täältä.
[17.3.2015] Sukukirje, maaliskuu 2015 Katso täältä.
[17.3.2015] Happoset seilaavat Valamoon Katso täältä
[1.12.2014] Sukukirje, joulukuu 2014. Katso täältä.
[Toukokuu 2014] Sukukirje, toukokuu 2014. Katso täältä.
Maaliskuun 2015 sukukirje
Kesällä Tuusniemeltä Valamoon
Kevättalviset terveiset Happonen-sukuseuralta

Kesäkokoontuminen Tuusniemi-Valamo


Viime kesän sukukokouksessa tehdyn päätöksen mukaisesti on hallitus valmistellut ensi kesälle vapaamuotoisemman  sukukokoontumisen. Lähdemme liikkeelle sukuseuran syntysijoilta Tuusniemeltä ja seilaamme Pohjois-Savon maakuntajärven, Juojärven aaltoja pitkin Heinäveden puolelle Valamon luostariin. Vietämme siellä yhteisen päivän Valamoon tutustuen ja yhdessä seurustellen. Palaamme illan suussa Tuusniemelle, jossa omatoimista paikkakuntaan tutustumista suvun omien oppaiden avustamana. Tapaaminen järjestetään lauantaina 13.6.2015. Kokoontuminen Tuusniemen satamaan. Ohjelmasta eri tiedote.


Sukukokous 2016 Jyväskylässä


Seuraava sukukokous pidetään Jyväskylässä heinäkuun ensimmäisenä lauantaina 2.7.2016. Kokouksen valmistelu on käynnissä. Tarkempaa tietoa saatte lähempänä tapahtumaa. Laittakaa kuitenkin jo nyt ajankohta kalenteriinne. Näin vältätte ainakin osan päällekkäisyyksistä.

Kesällä 2017 Suojärvelle?


Hallituksessa keskusteltiin aloitteesta tehdä retki suvun synnyinsijoille Suojärvelle. Asiaa selvitellään ja siihen palataan päätöksenteon muodossa Jyväskylän sukukokouksessa.

Jäsenyys ja jäsenmaksu


Edellisen tiedotteen jälkeen on tullut kiitettävästi jäsentietoja ja jäsenmaksu suorituksia. Jos joltakin asia on päässyt unohtumaan, niin nyt olisi hyvä tilaisuus korjata unohdus. Sukuseuran jäsenmaksu on yhteisellä päätöksellä pidetty alhaisena. Se on edellisvuosien tapaan 25,00 €/perhe/2 vuotta. Yksinäisen, perheettömän jäsenmaksu on puolet siitä, 12,50 €/2 vuotta.
Jäsenmaksulla pystymme hoitamaan niukan tiedottamisen, siis tiedotteiden teon ja postitukset sekä kotisivujen ylläpidon. Muu toiminta, kuten hallituksen kokoukset ja vastaavat hoituvat pääosin talkootyönä mukana toimivien omalla kustannuksella.
Asian unohtaneita pyydän maksamaan jäsenmaksun Pohjois-Savon osuuspankin tilille FI19 5600 0520 1713 00. Uskomme, että haluatte olla edelleen mukana ja se käy päinsä jäsenmaksut maksamalla. Merkitkää maksuun nimenne ja kotipaikka niin pystymme erottamaan samannimiset ja maksu ohjautuu oikean henkilön kohdalle.
Sukukokouksessa keskusteltiin taas kerran vilkkaasti jäsenasiasta ja yhteinen toive on sukuseuran jäsenmäärän lisääminen. Puhukaa asiasta lähipiirillenne ja tuokaa heidätkin mukaan toimintaan.  Kiitos jo etukäteen !!

Jos kuitenkin jostakin syystä haluat luopua sukuseuran jäsenyydestä, pyydän ilmoittamaan siitä puheenjohtajalle, niin et vastaisuudessa saa enää kirjeitä sukuseuralta.

Osoitetiedot


Sähköinen tiedonvälitys lisääntyy koko ajan ja monilla jäsenistämme on nykyisin käytössä sähköpostiyhteys. Olemme päättäneet, että kaikille, jotka ilmoittavat sähköpostiosoitteensa, lähetetään jatkossa kaikki tiedotteet sähköpostina. Näin pystymme nopeuttamaan tiedonvälitystä ja säästämään kustannuksia.
Haluamme samalla tarkistaa koko osoiterekisterimme ajan tasalle. Tämän vuoksi pyydänkin kaikkia ilmoittamaan sen osoitteen, johon haluaa sukuseuran postin tulevan. Se voi olla joko sähköposti osoite tai perinteinen kirjeposti osoite. Lähettäkää tieto joko sihteerille tai puheenjohtajalle niin saamme yhteydet kuntoon.

Sukuseuran tuotteita saatavana


Sukuseuran tuotteet, kirja ja viirit, ovat mainioita lahjoja annettavaksi sukuun kuuluville läheisille.

1.Happosen suku I - sukukirja
Tämä ensimmäinen osa keskittyy Tuusniemen ja Vehmersalmen sukuhaaroihin sekä Litmaniemeltä Juankosken suunnalle levinneeseen sukuhaaraan. Tässä on myös laaja 1600-luvulle ulottuva osuus sukumme varhaisimmasta historiasta, joten se sopii erinomaisesti kaikille Happosille.
Kirja on vielä saatavissa omaan kirjahyllyyn tai lahjaksi esim. merkkipäiväksi, tupaantuliaiseksi tai muuksi lahjaksi.
Hintakin on edullinen, 50,00 € +lähetyskulut. Tehkää hankinta nyt, varasto hupenee koko ajan.

2.Suku-viirit
Perinteinen, kaunis pöytäviirimme maksaa vain 35,00 € + lähetyskulut. Sen herkkä symboliikka kertoo sukumme historiasta ja kodin edustavalla paikalla osoittaa jokaiselle talonväen kuuluvan laajaan Happosten sukuun.
Suvullamme on myös kodin tai kesämökin lipputankoon laitettava hieno ns. isännänviiri. Tangossa liehuessaan se on mahtavin osoitus sukuun kuulumisesta. Viirin voi ostaa hintaan 55,00 € + lähetyskulut.

Sukutuotteita voi tilata sihteeri Jouni Happoselta puh. 050-3707152 tai puheenjohtajalta puh. 050-3812881. Kun tilaatte heti niin paketti ehtii hyvin kesän tapahtumiin ja sukulaisvierailuille!

Happonen-sukuseuran kotisivut


Kotisivumme löytyvät osoitteesta www.happonen.org.   Käykää sieltä katsomassa lisätietoa.

Toivotan kaikille sukuumme kuuluville hyvää kevättä ja kaunista ja tapahtumarikasta kesää!


Aki Happonen, puheenjohtaja

Joulukuun 2014 sukukirje
Joulutervehdys Happonen-sukuseuralta

Taas kerran vuosi edennyt joulunalusaikaan. Niinpä on aika myös sukuseuran lähettää jäsenilleen joulutervehdys ja samalla kertoa ajankohtaisista asioista.

Sukukokous heinäkuussa Vuorelassa


Heinäkuinen kokoontuminen Kunnonpaikassa Vuorelassa kokosi ihan runsaan osallistujajoukon. Virallisen sukukokouksen ohessa risteilimme Kallavedellä kauniissa kesäsäässä. Ruokailun jälkeen kuulimme Tauno Happosen kertovan, miten kaskesta on lähtenyt Happostenkin leipä, ja lopuksi vietimme yhteisen illan Juuso Happosen juontamassa sukujuhlassa. Vielä kerran kiitos kaikille mukana olleille ja järjestelyistä vastanneille. Teille muille, ”Meillä kaikilla oli niin mukavaa, oi jospa oisit saanut olla mukana”.

Henkilövalinnat


Henkilövalinnoissa kokous luotti pääosin entisiin toimihenkilöihin. Muutama hallituksen jäsen halusi luopua tehtävästään ja heidän tilalleen valittiin uudet. Sukuseuramme puheenjohtajana jatkaa Aki Happonen Siilinjärveltä, varapuheenjohtajana Reijo Happonen Heinävedeltä, sihteerinä Jouni Happonen Kuopiosta ja taloudenhoitajana Kaisu Laakkonen Liperistä.  Hallituksessa jatkavat Esa Happonen Lempäälästä, Heikki Matti Happonen Tuusniemeltä, Kari Happonen Jyväskylästä, Satu Happonen Vantaalta, Timo Happonen Tampereelta, Paavo Hiltunen Kuopiosta, Tuula Okorie Raisiosta ja Leena Simola Lappeenrannasta. Uutena hallitukseen tulivat Eeva Iivanainen Kuopiosta ja Eeva Tuurihalme Haminasta. Tilintarkastajina jatkavat Aarno ja Terttu Happonen Heinävedeltä.

Jäsenyys ja jäsenmaksu


Sukuseuran jäsenmaksu on yhteisellä päätöksellä päätetty pitää alhaisena. Se on kesällä tehdyn päätöksen mukaisesti  25,00 €/perhe/2 vuotta. Yksinäisen, perheettömän jäsenmaksu on puolet siitä, 12,50 €/2 vuotta.

Jäsenmaksulla pystytään juuri ja juuri hoitamaan niukka tiedottaminen, siis tiedotteiden teko ja postitukset sekä kotisivujen ylläpito. Muu toiminta, kuten hallituksen kokoukset ja vastaavat hoituvat pääosin talkootyönä mukana toimivien omalla kustannuksella.

Pyydän maksamaan jäsenmaksun Pohjois-Savon osuuspankin tilille FI19 5600 0520 1713 00. Tämän kirjeen mukana on jäsenmaksulasku . Voitte sillä hoitaa maksun. Uskomme, että haluatte olla edelleen mukana ja se käy päinsä jäsenmaksut maksamalla.


Pyydämme hoitamaan maksun mieluusti tämän vuoden aikana. Merkitkää maksuun nimenne ja kotipaikka niin pystymme erottamaan samannimiset ja maksu ohjautuu oikean henkilön kohdalle.

Sukukokouksessa keskusteltiin taas kerran vilkkaasti jäsenasiasta ja yhteinen toive on sukuseuran jäsenmäärän lisääminen. Puhukaa asiasta lähipiirillenne ja tuokaa heidätkin mukaan toimintaan.

Toivon sydämestäni, että jokainen tämän kirjeen saaja maksaisi jäsenmaksun ja siten ilmaisisi halunsa kuulua sukuseuraan. Kiitos jo etukäteen!!
Jos kuitenkin jostakin syystä haluat luopua sukuseuran jäsenyydestä, pyydän ilmoittamaan siitä puheenjohtajalle, niin et vastaisuudessa saa enää kirjeitä sukuseuralta.

Osoitetiedot


Sähköinen tiedonvälitys lisääntyy koko ajan ja monilla jäsenistämme on nykyisin käytössä sähköpostiyhteys. Olemme päättäneet, että kaikille, jotka ilmoittavat sähköpostiosoitteensa, lähetetään jatkossa kaikki tiedotteet sähköpostina. Näin pystymme nopeuttamaan tiedonvälitystä ja säästämään kustannuksia.

Haluamme samalla tarkistaa koko osoiterekisterimme ajan tasalle. Tämän vuoksi pyydänkin kaikkia ilmoittamaan sen osoitteen, johon haluaa sukuseuran postin tulevan. Se voi olla joko sähköpostiosoite tai perinteinen kirjepostiosoite. Lähettäkää tieto joko sihteerille tai puheenjohtajalle niin saamme yhteydet kuntoon.

Sukuseuran tuotteita saatavana


Sukuseuran tuotteet, kirja ja viirit, ovat mainioita joululahjoja annettavaksi sukuun kuuluville läheisille.

1. Happosen suku I - sukukirja
Tämä ensimmäinen osa keskittyy Tuusniemen ja Vehmersalmen sukuhaaroihin sekä Litmaniemeltä Juankosken suunnalle levinneeseen sukuhaaraan. Tässä on myös laaja 1600-luvulle ulottuva osuus sukumme varhaisimmasta historiasta, joten se sopii erinomaisesti kaikille Happosille.
Kirja on vielä saatavissa niin joulu-, merkki-, tupaantuliais- tai muuksi tuliaislahjaksi.
Hintakin on edullinen, 50,00 € +lähetyskulut. Tehkää hankinta nyt, varasto hupenee koko ajan.

2. Suku-viirit
Perinteinen, kaunis pöytäviirimme maksaa vain 35,00 € + lähetyskulut. Sen herkkä symboliikka kertoo sukumme historiaa ja kodin edustavalla paikalla osoittaa jokaiselle talonväen kuuluvan laajaan Happosten sukuun.

Suvullamme on myös lipputankoon laitettava hieno ns. isännänviiri. Tangossa liehuessaan se on mahtavin osoitus sukuun kuulumisesta. Viirin voi ostaa hintaan 55,00 € + lähetyskulut.

Sukutuotteita voi tilata sihteeri Jouni Happoselta puh. 050 370 7152 tai puheenjohtajalta puh. 050 381 2881. Kun tilaatte heti, niin paketti ehtii vielä jouluksi  ja vuodenvaihteen sukulaisvierailuille!

Happonen-sukuseuran kotisivut


Kotisivumme löytyvät osoitteesta happonen.org. Käykää katsomasta sieltä lisätietoa.

Jäsenmaksutiedot:

Perheen jäsenmaksu: 25,00 €/2v; yksittäisen henkilön jäsenmaksu: 12,50 €/2v
Merkiksi tiedoteosaan: Nimi ja kotipaikka
Eräpäivä 24.12.2014
Pohjois-Savon osuuspankki, tili FI19 5600 0520 1713 00

Tietoa sukuseuraan liittymisestäTOIVOTAN KAIKILLE SUKUUMME KUULUVILLE HYVÄÄ JOULUA JA ONNELLISTA UUTTA VUOTTA 2015! 

Aki Happonen, puheenjohtaja


Toukokuun 2014 sukukirje
Tervehdys Happonen sukuseuralta

Kaksi vuotta on kulunut Tampereen tapaamisesta ja taas on sukuseuran kokoontumisvuosi. Tällä kertaa kokoontuminen tapahtuu suvun alkujuurilla kauniissa Savossa. Tervetuloa kesämatkalle ja tapaamaan laajaa sukuamme.

Sukukokous 2014 Siilinjärvellä


Kokoontuminen on siis Siilinjärven Vuorelassa. Virallinen kokouskutsu ja selostus kokoontumisen kokonaisuudesta löytyy täältä.

Kokoontuminen alkaa sääntömääräisellä sukukokouksella. Kokouksessa teemme tarvittavat päätökset edellisen kaksivuotisjakson toiminnasta ja suunnittelemme alkaneen jakson toteutusta. Teemme myös toiminnan tarvitsemat henkilövalinnat.

Päivämme jatkuu Pohjois-Kallavedelle suuntautuvalla risteilyllä. Risteilyn jälkeen nautimme yhteisestä runsaasta noutopöytä ruokailusta ja iltamme huipentuu perinteiseen sukujuhlaan.

Tervetuloa mukaan ja kertokaa tapahtumasta myös niille sukumme jäsenille jotka eivät vielä ole mukana sukuseuran toiminnassa. Myös he ovat lämpimästi tervetulleita mukaan tapahtumaan.

Sääntömuutos


Edellinen sukukokous hyväksyi uudistetut sääntömme ja ne ovat sukuseuran kotisivuilla kaikkien nähtävissä. Jo perustamisvaiheessa hyväksyttyjen periaatteiden mukainen Happonen-suvun yhteishenki on säilynyt muutoksessakin mukana.

Happosen suku I – sukukirja

    
Sukukirjaa on vielä jäljellä kaiken aikaa vähenevästi varastossa. Niitä voi tilata puheenjohtajalta tai sihteeriltä. Otamme niitä ennakkosopimuksen mukaan myös Vuorelaan.
Kirjamme on saanut laajaa kiitosta laadustaan. Siis voimme ylpeydellä esitellä sitä kenelle tahansa. Kirja on erinomainen merkkipäivä, tupaantuliais- tai valmistujaislahja. Tilaus vain, niin kirja ehtii hyvin kesäisen sukulaisvierailun lahjaksi. Hintakin on edullinen, 50 €+lähetyskulut.


Happosen suku II – sukukirja

    
Sukukirjan toisen vaiheen kokoaminen etenee hiljalleen. Aineistoa kootaan ja samaan aikaan selvitetään mitkä sukuhaarat tulevat mukaan. Nyt on jokaisella erinomainen tilaisuus tulla mukaan joko kirjantekijöiden joukkoon tai tausta-aineiston toimittajiksi. Haluamme tehdä toisesta kirjasta ensimmäisen veroisen. Siihen tarvitsemme teidän kaikkien panosta. Sukuseuran nimissä pyydämmekin,  ottakaa yhteyttä joko hallituksen jäseniin tai kirjatyöryhmään. Jokainen teksti ja kuva on arvokas työn edistymisen kannalta. Olkaa aktiivisia. Näin saatte tästäkin  kirjasta Happosten näköisen.

Tarvitsemme mukaan sukututkimuksen harrastajaa !!!! Ilmoittaudu !!!!

Sukuviirit

    
Sukuviiri on mitä mainioin lahjaesine tai kodissa esillä oleva suvun tunnus. Pöytäviirin hinta on vain 35,00 € + lähetyskulut. Suvullamme on myös lipputankoon laitettava hieno ns. isännänviiri, mitä mahtavin osoitus sukuun kuulumisesta, jonka voi ostaa hintaan 55,00 € + lähetyskulut. Näitä voi tilata sihteeri Jouni Happoselta puh. 050-3707152 tai puheenjohtajalta puh. 050-3812881. Nämäkin ehtivät vielä kesämökkikauteen ja kesän vierailuihin!

Jäseneksi sukuseuraan

    
Me täällä sukuseuran hallituksessa, sekä muut aktiivisesti toimivat sukumme jäsenet, toivomme entistä useamman Happosen kuuluvan sukuseuraan ja tuovan sillä tavalla monipuolisuutta ja näkemyksen kirjoa toimintaamme. Myös Happo-suvun jäsenet ovat tervetulleita joukkoomme. Esitänkin tässä toiveen teille jo mukana oleville, esitelkää sukuseuraa läheisillenne ja tulkaa mukaan. Sukukokous on erinomainen ensiaskel. Tuokaa ystävä mukaan, hän on varmasti tervetullut.

Osoitetiedot

    
Osoitetiedot muuttuvat ajan myötä. Samoin käy sähköpostiosoitteiden. Toivonkin aktiivisuutta muutosten ilmoittamisessa. Muutokset voi ilmoittaa joko puheenjohtajalle tai sihteerille. Meidän osoitteemme ovat kokoontumisohjelman mukana.

Happonen-sukuseuran kotisivut ja sähköpostiosoite

    
Sukuseuran kotisivulle ollaan kehittämässä jäsenten omaa palstaa. Sille odotetaan juttuja suvun tapahtumista. Nämä palaset voivat olla tuoreita, tähän aikaan sijoittuvia tai jopa vuosikymmenten takaisista henkilöistä tai tapahtumista kertovia. Niihin voidaan liittää myös valokuvia. Tapahtumista voidaan julkaista myös kuvasarjoja sukujuhlien kuvien tapaan. Kirjoitukset ja muun aineiston voi lähettää joko sähköpostilla tai kirjeellä nyt ensivaiheessa puheenjohtajalle joka toimittaa ne edelleen kotisivuille kaikkien luettavaksi.

Kotisivujemme osoite on happonen.org. Käykää sieltä katsomassa lisätietoja.

Lisäksi sukuseurallemme voi lähettää sähköpostia osoitteeseen: sukuseura(at)happonen.org.

TOIVOTAN KAIKILLE SUKUUMME KUULUVILLE HYVÄÄ KESÄÄ JA TERVETULOA SUKUKOKOUKSEEN RUNSAIN JOUKOIN! 

Happonen-sukuseuran hallituksen puolesta
Aki Happonen, puheenjohtaja